Exportfactoring

Exportfactoring som man kan lita på

Det kan vara nog så besvärligt att få in betalningar från svenska kunder som inte är så noga med att betala i tid, om man dessutom har utländska uppdrag så kan det leda till att man inte får in pengar på ett sätt som gör att verksamheten rullar på som den ska. Med exportfactoring från Bibby Financial Services AB så kan man få fakturabelåning på räkningar som ställts ut på en utländsk kund. Det här fungerar precis som när man säljer svenska fakturor men det är klart att man måste se till att välja en factoringtjänst som klarar av den marknad som man är aktiv på.

Jobba mot utlandet

Idag är världen i stort sett utan gränser och det blir allt vanligare att jobba mot utlandet. Egentligen så finns det ju ingen anledning att tro att utländska kunder skulle bete sig sämre än svenska, men avstånden kan leda till att man upplever en osäkerhet med att ge räkningar som inte betalas i förskott. När man vänder sig till ett factoringbolag som kan hjälpa till med exportfactoring så kan man dels se fram emot att få in pengarna i tid och dels att slippa hantera eventuella förseningar med allt vad det innebär. Man kan också få hjälp med att bedöma om en kund kan anses vara seriös och säker att samarbeta med eller inte. Detta förutsätter förstås att factoringbolaget är verksamt på den marknad som man jobbar mot.

Utländsk fakturabelåning

Utländsk fakturabelåning ska inte vara mer komplicerat än svensk då man jobbar med en tjänst som förstår det andra landets språk och regler. Man kan ju inte själv lägga ner en massa tid på detta och hellre än att ta en chansning så bör man se till att ta hjälp med exportfactoring från en seriös tjänst som spar den tid som man behöver åt annat. Dessutom så är det ju så att ett factoringbolag som jobbar internationellt förstår den ton som bör hållas i brev och samtal som rör betalningar från en utländsk kund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *